Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.

{{Message}}

Nieuws

Snel naar nieuws over:                                                                                                                          


Algemeen

Door het coronavirus (COVID-19) krijgen wij veel vragen over mondmaskers en de beschikbaarheid van producten. Het RIVM adviseert alleen mondmaskers voor medisch personeel. Mediq volgt dit advies en levert deze beschermingsmaterialen uitsluitend aan zorgorganisaties. Uw hulpmiddelen: Wij houden de situatie en onze voorraad nauwlettend voor u in de gaten. Het is niet nodig om vaker of meer producten te bestellen. Kijk voor meer informatie over het coronavirus op de site van het https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden">RIVM.

Deze week is er in verschillende media aandacht besteed aan zogenaamde ‘bloedprikbendes’. 
Mediq heeft verpleegkundigen in dienst die bij mensen thuis bloed afnemen. Hun werkwijze lijkt geenszins op die van de nepverplegers. Een verpleegkundige van Mediq kan altijd een pasje laten zien om zich te legitimeren. Ook hebben de verpleegkundigen van Mediq gegevens van patiënten paraat, zoals het BSN-nummer. Vertrouwt u het niet? Vraag dan of de verpleegkundige zich kan legitimeren en kan aantonen over uw gegevens te beschikken. Is dat niet het geval? Laat dan geen bloed prikken en neem contact op met Mediq.

PostNL stopt met het voor de tweede keer bezorgen van een pakketje als er bij het eerste bezorgmoment niemand thuis was. Dat heeft PostNL vrijdag 18 oktober bekendgemaakt. Deze verandering van de service van PostNL geldt niet voor de pakketten van Mediq. Bent u niet thuis op het moment dat PostNL een pakket van Mediq bezorgt? Dan komt de pakketbezorger op een ander moment nogmaals langs. U hoeft het pakket van Mediq dan ook niet op te halen bij een PostNL locatie. 

Uw bestelling is verpakt in een stevige doos die in hoogte op maat wordt afgesneden. Zo zijn we er zeker van dat alle medische hulpmiddelen in goede staat bij u aankomen. Deze doos is sinds kort voorzien van een duidelijke bedrukking zodat u precies weet waar en hoe u hem kunt openmaken. Bovendien dragen de nieuwe dozen bij aan een groener transport.

 Nadat u een bestelling heeft geplaatst, wordt deze direct doorgezet naar ons nieuwe Fulfillment Center in Bleiswijk. Hier wordt uw bestelling volledig automatisch verwerkt. Als al uw hulpmiddelen zijn verzameld, wordt de doos op de juiste hoogte gevouwen en gesloten. Hierdoor is er geen opvulmateriaal meer nodig en is de doos niet onnodig groot en passen meer dozen in een bezorgauto.

Benieuwd naar hoe een bestelling wordt verwerkt? Klik hier.

We hebben uw persoonlijke omgeving verbeterd. Op 'Mijn Mediq' vindt u alle informatie duidelijk en overzichtelijk op één pagina. U kunt hier sneller uw laatste bestelling bekijken, uw volgende bestelling plaatsen, uw pakket volgen via 'Onderweg', uw gegevens aanpassen en een vraag stellen aan een van onze experts. Bestelt u ook producten bij Mediq CombiCare of Mediq Direct Diabetes? Vanaf nu kunt u in 'Mijn Mediq' al uw machtigingen inzien en al uw producten in één keer bestellen. Meer weten? Log direct in of maak een account aan.


Medische voeding

Leverancier Nutricia verwacht de Infatrini 500 ML en de Nutrini Energy 500 ML omstreeks 10 april weer te kunnen leveren. Andere eenheden van de Infatrini zijn bij ons nog wel beschikbaar. Het alternatief voor Nutrini Energy kunt u bij ons bestellen in overleg met uw arts of diëtist.
Heeft u vragen? Wij helpen u graag. Wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.15 tot 17.30 uur via telefoonnummer 030 282 12 22. U mag ook mailen naar sondevoeding@mediqtefa.nl

Vanwege leveringsproblemen bij Nutricia is de Nutridrink Powder neutraal niet leverbaar. Nutricia verwacht in de 2e week van april Nutridrink Powder neutraal weer uit te leveren. De smaak aardbei is voorradig en voor u beschikbaar na overleg met uw arts of diëtist. Heeft u vragen? Wij staan graag voor u klaar. U kunt contact met ons opnemen via 030 282 12 22 of voeding@mediqtefa.nl.

Vanwege leveringsproblemen bij Nutricia is de Nutrini Peptisorb Energy 500ml niet leverbaar. Nutricia verwacht eind maart weer uit te kunnen leveren. Uw behandelend arts of dietist is geïnformeerd, zij kunnen aangeven welke sondevoeding een geschikt alternatief is. Neem bij vragen gerust contact met ons op via 030 282 12 24 of sondevoeding@mediqtefa.nl.

Fabrikant Nutricia heeft de samenstelling van de Nutrilon Pepti 1& 2 gewijzigd en is vanaf heden onder de naam Nutrilon Pepti Advanced beschikbaar in ons assortiment. Van deze nieuwe producten is met name de vetzuursamenstelling verder geoptimaliseerd. Voor meer informatie over de nieuwe samenstelling kunt u contact opnemen met Nutricia of met onze klantenservice, wij zijn bereikbaar via 030 282 12 22 of via voeding@mediqtefa.nl.

Resource dessert 2.0 is een verdikte (lepelbare) aangepaste eiwit- en energierijke bijvoeding geschikt als enige bron of als aanvulling op de normale voeding. Er zijn vanaf heden vier smaken beschikbaar in ons assortiment, chocolade, caramel, perzik en vanille. Heeft u nog vragen? Wij zijn bereikbaar via 030 282 12 22 of via voeding@mediqtefa.nl.

Nestlé heeft twee nieuwe smaken aan het assortiment voor de Resource Dessert Gourmand toegevoegd. Het betreft de smaken koffie en karamel. Er zijn vanaf heden vijf smaken beschikbaar in onze webshop, chocolade, vanille, aardbei, karamel en koffie.

Nestlé stopt met het leveren van rietjes bij drinkvoeding. Hiermee lopen zij voor op het verbod op plastic wegwerpartikelen welke in 2020 effectief zal zijn. U kunt de drinkvoeding in een glas uitschenken. Tevens gaan zij over op een nieuwe verpakking die aan deze wetgeving voldoet. 
Heeft u nog vragen? Wij zijn bereikbaar via 030 282 12 22 of via voeding@mediqtefa.nl

Begin dit jaar hebben wij u geïnformeerd dat zorgverzekeraars het aanvraagformulier voor sondevoeding voor patiënten met een levenslange indicatie schrappen. Echter was het nog niet mogelijk om een machtiging voor onbepaalde tijd af te geven. Zorgverzekeraars Nederland heeft het nu mogelijk gemaakt dat uw diëtist of behandelend arts nu op het verplichte ZN-verklaring kunnen aangeven dat zij de sondevoeding voor onbepaalde tijd vanaf het eerste voorschrift voorschrijven. Hiermee komt de herhaalmachtiging officieel te vervallen.
 


Infuustherapie

Vanaf 29 oktober werkt Mediq Tefa voor de bezorging van de pakketten met geneesmiddelen samen met een nieuwe partner. Omega Logistics is een vervoerder die gespecialiseerd is in het vervoeren van geneesmiddelen en toebehoren. Deze samenwerking stelt ons in staat om onze service aan u en uw patiënt naar een hoger niveau te brengen.

Werkwijze

  • De bezorging van pakketten met geneesmiddelen uit onze bereidingsapotheek of combinatieleveringen van medicijnen en medische hulpmiddelen worden verzorgd door Omega Logistics.
  • Bezorging van medische hulpmiddelen zonder medicatie worden door PostNL verzorgd.
Berichtgeving voor bezorging
De avond voorafgaand aan de bezorging wordt automatisch een e-mail en/of een sms met het geplande tijdstip van afleveren in een tijdsvenster van 2 uur verzonden. Hierin staan de gegevens waarmee de bezorging gevolgd kan worden. Dit geldt ook wanneer een tweede bezorgpoging nodig is.

Contact
Heeft u nog vragen? Wij helpen u graag. U kunt contact opnemen met onze klantenservice op werkdagen van 8.15 tot 17.30 uur. Wij vertrouwen er op dat het vervoer van de medicijnen en medische toebehoren bij Omega in goede handen is.

Kinderen die een oncologische behandeling bij het Emma Kinderziekenhuis AMC in Amsterdam volgen, hebben in het kader van een pilot de mogelijkheid gekregen om chemotherapie thuis toegediend te krijgen. Deze doorbraak wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Mediq, Emma Kinderziekenhuis AMC en KinderThuisZorg. Hiervoor kwamen verpleegkundig specialisten kinderoncologie van KinderThuisZorg bij de kinderen thuis langs om te bepalen of hun fysieke toestand toediening van chemotherapie toeliet. Mediq zorgde voor veilige aflevering van het toedieningssysteem en de door het Emma Kinderziekenhuis bereide medicatie.

Veilige zorg in vertrouwde omgeving
“Verplaatsing van ziekenhuiszorg naar huis staat of valt met een goede organisatie en samenwerking”, benadrukt Xander Schrage, directeur Mediq Tefa. “De zorg van het ziekenhuis moet naadloos overlopen in veilige zorg thuis. Hiertoe hebben we met KinderThuisZorg en Emma Kinderziekenhuis AMC een integrale aanpak ontwikkeld. Zo ontstaan nieuwe mogelijkheden om in een vertrouwde omgeving de best mogelijke zorg te bieden.”

Gewoon de hele dag naar school
Om de kwaliteit te waarborgen, hebben Emma Kinderziekenhuis AMC, KinderThuisZorg en Mediq gedurende drie maanden een pilot uitgevoerd. Roemer (8) en Justin (8) hebben hieraan meegewerkt. Beide kinderen zijn te volgen op www.deproeftest.nl. “Ik hoop dat deze test kan doorgaan, dat zou heel fijn zijn”, vertelt Roemer. “Omdat het thuis is, kan ik gewoon de hele dag naar school”, zegt Justin. Tijdens de pilot is onderzocht of het gewenste effect wordt bereikt. Hiertoe hebben ouders op vaste momenten vragenlijsten over de kwaliteit van leven en sociale belasting ingevuld. Gezien de positieve resultaten van de pilot ligt het voor de hand om deze aanpak voort te zetten. Zorgverzekeraars worden daarom uitgenodigd om chemotherapie in de thuisomgeving te steunen. Dan kan deze zorgoplossing wellicht ook bij andere kinderziekenhuizen geïntroduceerd worden.

Wilt u meer lezen over deze pilot? Lees hier het volledige artikel.


Luchtwegzorg

Mediq Tefa maakt gebruik van cookies.

Om de website van Mediq Tefa goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden, gebruiken we analytische en functionele cookies.